Povratak na popis vijestiarrowred

Proslava 20 godina PO Bokanjac

OBJAVLJENO 12. prosinca 2016.

Raznovrsnim programom PO Bokanjac proslavio je 28. studenog 2016. svoj okrugli dvadeseti rođendan. Prošlo je 20 godina od kada su prijatelji iz Vigolana u Italiji, kao volonteri, došli graditi vrtić za djecu Bokanjca. U međuvremenu je potreba za vrtićem porasla pa je Grad Zadar 2013. godine osigurao nadogradnju vrtića i njegovo proširenje za dvije odgojno-obrazovne skupine, sportsku i multimedijalnu dvoranu.

Na svečanoj proslavi obljetnice izgradnje vrtića okupljenima su se obratili: gospođa Vjera Dukić,  umirovljena djelatnica Crvenog križa Zadar, Olivio Meštrović,  pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove te pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo u Gradu Zadru Joso Nekić.

U sklopu zabavnog dijela proslave nastupila su djeca vrtića "Bokanjac" pjesmom i sportskim aktivnostima u dvorištu vrtića. Nastupio je KUD Zadarski tanac, a postavljena je i izložba fotografija vrtića, dječjih radova te projekcija filma "Talijani-Vigolano-Bokanjac". Sve je upotpunio paket slatkiša kojeg je darovala Udruga umirovljenika Jazine 1.

 

Vezane novosti | Arhiva novosti

Objavljeno 01. srpnja 2019.

U okviru projekta Mreža ZaDar koji se financira iz ESF-a u našem Dječjem vrtiću Radost, PO Grigor Vitez, u petak, 31. svibnja 2019. godine započela je edukacija/usavršavanje za provedbu Programa ranog učenja engleskog jezika s djecom rane i predškolske dobi. Polaznice i predavače pozdravila je voditeljica projekta, Ivana Perić Zrilić iz UO za odgoj i školstvo Grada Zadra koja je zaželjela svima puno uspjeha u radu i usvajanju novih znanja koja će zasigurno poboljšati kvalitetu usluge u partnerskim predškolskim ustanovama. Edukaciju provode djelatnici DV Siget iz Zagreba koji je rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovan stručno razvojnim centrom za rano učenje engleskog jezika. Ispred DV Siget polaznice je pozdravila ravnateljica, gđa Jasna Peklić. Usavršavanje će se provoditi kroz deset modula po principu jedan modul – jedan dan. Odgojiteljicama će se omogućiti jačanje znanja i vještina za provedbu programa ranog učenja engleskog jezika u odgojno-obrazovnim skupinama. U edukaciju je uključeno 15 odgojiteljica iz partnerskih dječjih vrtića (Radost, Sunce, Maslačak, Ribica, Klokan, Šuškalica i Golubica).