Povratak na popis vijestiarrowred

Proslava 20 godina PO Bokanjac

OBJAVLJENO 12. prosinca 2016.

Raznovrsnim programom PO Bokanjac proslavio je 28. studenog 2016. svoj okrugli dvadeseti rođendan. Prošlo je 20 godina od kada su prijatelji iz Vigolana u Italiji, kao volonteri, došli graditi vrtić za djecu Bokanjca. U međuvremenu je potreba za vrtićem porasla pa je Grad Zadar 2013. godine osigurao nadogradnju vrtića i njegovo proširenje za dvije odgojno-obrazovne skupine, sportsku i multimedijalnu dvoranu.

Na svečanoj proslavi obljetnice izgradnje vrtića okupljenima su se obratili: gospođa Vjera Dukić,  umirovljena djelatnica Crvenog križa Zadar, Olivio Meštrović,  pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove te pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo u Gradu Zadru Joso Nekić.

U sklopu zabavnog dijela proslave nastupila su djeca vrtića "Bokanjac" pjesmom i sportskim aktivnostima u dvorištu vrtića. Nastupio je KUD Zadarski tanac, a postavljena je i izložba fotografija vrtića, dječjih radova te projekcija filma "Talijani-Vigolano-Bokanjac". Sve je upotpunio paket slatkiša kojeg je darovala Udruga umirovljenika Jazine 1.

 

Vezane novosti | Arhiva novosti

Objavljeno 24. rujna 2019.

U partnerskom vrtiću Maslačak se u sklopu projekta „Mreža ZaDar - mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja“ - UP.02.2.2.08.0054 realizirala se edukacija za primjenu Art terapije s djecom predškolske dobi. Edukacija je trajala 3 dana, a polaznici su bili odgojiteljice partnerskih vrtića Radost, Sunce, Maslačak, Šuškalica, Klokan, Golubica i Ribica. Polaznice su imale priliku upoznati se sa specifičnim tehnikama iz područja primjene ekspresivnih art terapija u cilju osvještavanja, izražavanja i prorade emocionalnog iskustva u radu s djecom. Svrha je ovih edukacija bila da se u okviru kreativnog procesa likovnog i dramskog stvaralaštva potakne razumijevanje komunikacije, grupne dinamike i usvajanja pozitivne slike o sebi kod djece predškolske dobi.

Objavljeno 12. rujna 2019.

„On The Money Trail“ projekt je kojeg financira Europska komisija kroz program Erasmus+. Cilj je doprinijeti poboljšanju financijskih ključnih kompetencija djece kroz interaktivnu e-knjigu za financijsko obrazovanje djece predškolske dobi (od 3 do 6 godina) koja se može koristiti u kontekstu formalnog i neformalnog učenja. Uz interaktivnu e-knjigu, partneri su osmislili i „Vodič s aktivnostima“ za nastavnike/odgojitelje i roditelje, koji pomaže koristiti prilike za učenje koje nudi knjiga. Više o projektu potražite na http://www.money-trail.eu/ i facebook stranici On The Money Trail