PO „Voštarnica“

Područni objekt „Voštarnica“ izgrađen je 1973. godine na području istoimenog dijela grada. Ima pet prostorija za dnevni boravak djece, blagovaonicu, kuhinju, dvije manje uredske prostorije, sanitarne čvorove za djecu i odrasle te veliki hodnik uzduž vrtića.

Okoliš vrtića sastoji se od dva dvorišta i pet predivnih terasa ispred soba dnevnih boravaka. Na dvorištima su postavljene razne penjalice, vrtuljci, tobogani, ljuljačke, klackalice i tri zatvorena pješčanika. Zasađeno je drveće, grmlje, mediteransko bilje i sezonsko cvijeće. Djelatnici, djeca, naši partneri u odgoju – roditelji, brinu se o održavanju i njegovanju zelenih površina.

U vrtiću radi 10 odgojitelja, tri spremačice i pomoćna kuharica. Djeca su raspoređena u pet odgojnih skupina primarnog programa te u poslijepodnevnom 2.5 satnom programu- predškole. Vrtić je prepoznatljiv po ekološkim sadržajima i aktivnostima koje provodimo s djecom u suradnji s roditeljima.

Područni objekt „Voštarnica“ kontinuirano se mijenja, preoblikuje, uči, promatra pojave oko sebe, prati potrebe društva i lokalne zajednice, a najviše inzistira na potrebama djece te nudi najbolje od sebe kako bi rasli i dalje, daje one vrijednosti za koje misli da ih djeca najviše trebaju kako bi sutra odrasla u cjelovite, zadovoljne osobe, sigurne u sebe, svoje kompetencije i vještine. Voštarnica je ujedno i vježbaonica Sveučilišta u Zadru prepoznatljiva kao dječja kuća u kojoj se naglasak stavlja na razvijanje ljudskih potencijala.

Tijekom godine u našem vrtiću hospitiraju studenti predškolskog odgoja, a pripravnici obavljaju svoje stažiranje.

Osobito smo ponosni na naše dugogodišnje projekte po kojima smo prepoznatljivi i prvi u našoj Županiji:

  • Dječja prava
  • Ekologija
  • Suradnja/partnerstvo s roditeljima
  • Vrtić kao vježbaonica
  • Inkluzija
  • Dani otvorenih vrata
  • Knjižnica
  • Kulturna baština

„ Iz vrtića Voštarnica djeca izlaze nasmijana lica!“
- izjava roditelja.

Područni objekt "Voštarnica"objekt

Put Murata 20

pogledajte lokaciju na kartilokacija

tel: 231-032kontakt

Sve novosti

Novosti vezane uz područni objekt Voštarnica

Objavljeno 14. rujna 2015.

10. rujna 2015. u Područnom objektu Voštarnica održan je Dan otvorenih vrata "Fešta od smokava". U cijelom vrtiću (sobe, hodnici, blagovaonica, terase) organizirane su različite radionice inspirirane smokvama.