PO „Višnjik“

Jedna od specifičnosti našeg vrtića je sam njegov položaj. Okružen sportskim terenima, u podnožju zadarskog sportskog hrama, dvorane Krešimira Čosića i na dohvat ŠRC „Višnjika“ te i sami opremljeni suvremenom sportskom dvoranom u kojoj voditelj sportskog programa provodi sportske aktivnosti kojima potičemo razvoj dječje motorike, orijentacije u prostoru, natjecateljski duh i fair play, te se nadamo i veselimo možda budućim sportskim legendama ovoga grada.

Također naglašavamo naše dramsko lutkarske radionice Forum kazališta koje organiziramo kako za djecu tako i za roditelje te stvaramo prigodne predstave i scenske igre u kojima svi mogu biti sudionici, djeca, roditelji i odgojitelji. Zajedničkom maštom, trudom, kreativnošću i suradnjom omogućavamo „putovanja“ u svijet bajki, mašte i nepoznatih krajeva.

No to nije sve. Mi imamo i skupinu „malih botaničara“ koji svojim primjerom uz pomoć odgojitelja educiraju i osvještavaju svoje vršnjake ali i odrasle, svoje roditelje, o važnosti brige za okoliš, podižu ekološku svijest. Ulaz u vrtić krasi oaza mediteranskog autohtonog bilja po kojima su i naše skupine djece dobile svoje nazive: Mendulice, Lavandice, Smokvice, Masline i Žižule. U pripremnoj fazi i izradi je mali povrtnjak i voćnjak.

Vrtić je vježbaonica Sveučilišta u Zadru budućih odgojitelja te ga redovito posjećuju studenti i pripravnici predškolskog odgoja i pedagogije.

Ujedno je organiziramo edukacije za roditelje i odgojitelje, a posebno ističemo UNICEF-ovu radionicu „Rastimo zajedno“.

Među suradnjama s vanjskim ustanovama posebno ističemo, suradnju sa župom Sv. Josipa na istoimeni blagdan te tijekom cijele liturgijske godine.

Velik broj naših raznovrsnih kreativnih radionica privlači uvijek velik broj roditelja i djece koji nam se rado odazivaju, a mi ih rado dočekujemo spremni za druženje i suradnju.

Svaki dan krasi nas dječji smijeh i radost u kojem uživamo i rastemo te svima nama, koji u njemu boravimo i radimo, ovaj vrtić postaje „drugi dom“.

Područni objekt "Višnjik"objekt

Ulica Domovinskog rata 7

pogledajte lokaciju na kartilokacija

tel: 231-905kontakt

Sve novosti

Novosti vezane uz područni objekt Višnjik

prijavnica

Objavljeno 16. rujna 2011.

5. rujna, 2011. otvorili smo novi područni objekt na Višnjiku.

OBAVIJEST

Dječji vrtić "Radost" obavještava sve roditelje čija su djeca upisana u Područni objekt "Višnjik" da vrtić počinje s radom u ponedjeljak, 05. rujna 2011. godine. Radno vrijeme vrtića je od 06,30 do 16,30 sati.

ARHIVA NOVOSTI VIŠNJIK